Göra ingenting funkar fint (Höst 2017, dag 57)

Dagen efter träningstävling…

Det där med att rida Pay and Ride hemma är som sagt inte så himla ansträngande fysiskt, men det är en annan typ av mental koncentration som krävs av både ryttarna och hesten.

Så att, även om Donna knappast måste vila, så är det rätt skönt för matte-hjärnan att inskränka aktiviteterna till “äh, vi kör ordentlig omvårdnad, och traskar runt på stallplanen lite idag”.

Donna klagar inte.

Hon motionerar ändå nacken genom att lägga huvudet på sned och se så söt ut som hon bara kan. 🤣

Nu var det tredje dagen som hon fått äta psylliumfrön (a.k.a. loppfrön) på grund av att hon varit smådålig i magen hela hösten. Hon har hela tiden bajsat ganska normalt, men däremellan pruttat bajsvatten. Det verkar inte skönt. Först skulle vi vänta ut en stabilisering efter foderbytet (från bete till box), men eftersom det inte tog sig tillräckligt, bestämde jag att det var dags att prova en enkel “huskur”.

Nu, efter tre dagar, har bajsvattenpruttandet minskat helt enormt mycket. Hon ska få byta ut en del av hösilaget mot torr-silage (det vi kallar “hö” i vårt stall) också. Alldeles snart – vill inte göra flera förändringar exakt samtidigt…

Leave a Reply