Regn ger gyttja ger … (Sommar 2017, dag 9)

På fredagen tog jag en helt hästledig dag, och räknade med att Donna skulle klara av att underhålla sig själv i hagen alldeles ypperligt ändå.

Det regnade lite den dan. Donnas form av underhållning blev därför självklart… Lerbad. 😁

Dixi & Donna, lagom slöa

På lördagen åkte jag ut tillsammans med Trolle-Christina, och blev kvar i hagen ett tag, upptagen med att få bort lera, visitera, med mera.

Ansiktet ska visst ner i leran även om man har huva

Flughuvan har “gallertyg” för ansiktet, så att hesten ska kunna se vart hon går. Nu hade hon täppt igen minst hälften av sitt synfält med lera. Jetesmart. På hemvägen svängde vi förbi Hööks så att jag kunde köpa en till (så att jag kan ta hem den ena för tvätt). Eftersom det var blåsigt fick Donna gå utan huva till nästa dag. ☺

Dixi lär ha fått grus mellan tänderna…

Donna verkade överlag må riktigt bra. Tack vare vinden hade bromsarna problem med att trakassera hästarna alltför mycket – jag behövde bara smälla en eller två. Efter att jag fått bort såpass mycket lera så att jag kunde konstatera att Donna inte hade några dumma, “osynliga” sår, kliade jag henne länge och väl där det behövdes (framförallt bogen/halsen) och sen var vi klara för den här dan.

Lortgris, nöjd med livet

Leave a Reply