Mysmåndag (Sommar 2017, dag 5)

Måndag, behagligt väder, och jag åkte ut till hagen mest för att kolla läget och säga hej. 🙂

Ibland sprider de ut sig ordentligt 🙂

Donna var lite fläckig. Det hade kommit ett par åskregn under söndagskvällen, så fröken lerbadsgris hade förstås utnyttjat gyttjan som blev resultatet av dem. 😜 Jag hade en plastborste i väskan, så jag borstade bort det värsta (det är svårt att visitera genom lera), och upptäckte att det var det bästa Donna visste.

Att bli borstad, alltså.

Även under magen.

Och i virvlarna.

Knäpphäst.

Mindre blåsigt → Huva på!

Det är förstås så att insektsbett och sånt gör att det kliar, och just Magic Brush kommer åt det på ett skönt sätt, men det är ändå en snudd på surrealistisk känsla att se just henne njuta av magborst! 😃

Medan jag pysslade med det (och kliade henne extra på halsen, för det bad hon om), noterade jag att hon fick lite flugor i ansiktet trots att det blåste hyfsat friskt, så flughuvan åkte på igen.

Donna försöker, försiktigt, flörta med Ralph (föga framgångsrikt)

Efter det stod jag bara kvar en stund och tittade på hur hästarna interagerade både inom och mellan hagarna. Det är som Downton Abbey fast med färre kostymer. (Jag började titta på den serien häromveckan, så det faller sig naturligt att använda den som exempel. 😉)

Donna var klart och tydligt intresserad av den nyaste hästen där, Ralph, som kommit dit på söndagskvällen. När han närmade sig stängslet började hon smågnägga och kvillra, och hon försökte diskret nosa efter honom medan hon låtsades äta typ just där han åt. 😀

Ralph då? Han var artigt ointresserad. 😜

Så, det var den dagen, det.

Leave a Reply