Ännu mera hagpyssel (sommar 2018)

Det blev inte någon ridning idag heller. Jag har inte riktigt lust att ta ut Donna på egen hand, för vid återvändandet till hagen vill jag verkligen inte vara ensam. Om hon hetsar upp sig behöver man vara två, så en kan sköta grindar och assistera, medan den som leder hästen kan hålla koll på att hon inte (igen) får för sig att “försvara sig” mot hästarna i hagarna runtomkring.

Ganska nöjd häst, faktiskt.

Jag satte på henne flughuva igen. Hon får tendenser till skav, men hennes ögon behöver också lite vila från flugorna, så vi får kompromissa lite. Huva på då och då…

Den är åtminstone nytvättad! 😊

Såren på höger hasled (efter eltråden) var ju bara avskavd hud, så det var ju ingen fara. Men NU, när skorporna vill trilla av, har det blivit klibbigt och lite varigt, så det fick bli mild rengöring, och så på med hydrogel och sorbact-kompress. Det skyddar förhoppningsvis mot de envetna flugorna, men jag undrar om det alls vill sitta kvar där på leden. Det märks väl.

Sår och sommarbete är inte en praktisk kombination. 😒

Vancouver hade varit iväg från hagen lite tidigare, för ridning, och tydligen fått lite frispel. Så nu, när jag kom till hagen, var hon väldigt trött. Hon lämnade hagflocken, gick och drack lite vatten, sen somnade hon hårt nere vid grinden.

Vancouver – törstig och trött

En stund senare galopperade de andra hästarna dit också. Eller ja, Alice travade dit lite senare än de andra; hon hetsar inte upp sig lika lätt. 😉 Först fattade jag ingenting, men så småningom hörde även mina undermåliga mänskoöron att något var på gång. Vattenpåfyllning!

Dagens höjdpunkt, ungefär! 😊

När vattenpåfyllarna satte sig på badkarskanten en stund, gick Donna genast dit och hängde med dem. Mitt emellan dem. Hon ber inte om ursäkt för sig, direkt… “Hej mänskor! Jag gillar er! Ni kan till exempel smälla bromsar åt mig. Då säger vi så. Okej!”

Hon är rolig. 😉

Jag: Hur tjock tänker du egentligen bli, Donna?
Donna: Har du inte hört att det är brist på mat? Jag tänkte skaffa mig en mage som jag kan leva av hela vintern, jag.

Såklart!

Leave a Reply