Träna på den nya gångarten – skritt (Vår 2018, dag 81)

Måndag, måndag. Det är ingen dum dag egentligen, bara jag överlever jobbdan med några hjärnceller i behåll.

Jag möttes av flera människor i stallet som glatt berättade att det var rodeo i hagen igen. Gott så – om Donna känner att hon har extra spring i benen så blir jag bara glad. Att hon använder allt i hagen och istället sparar sig när vi rider får jag leva med, om hon nu tycker att det är skojigare så. 😊

Är det egentligen så hemskt med vinter? 🤔😉

När hon hade ätit och torkat tillräckligt gick vi in i manegen för att se vad vi kan göra åt det där med skritten. Inledningsvis brukar den som sagt vara helt okej – så även denna kväll – och det är först när vi travar eller galopperar som efterföljande skritter blir sega som Rollo-kola. Så vad gör man? Jaa… Man experimenterar lite (inom rimliga ramar).

Uppvärmningen gick bra, och sedan jobbade vi på lång bana. Många övergångar, förstås. Det gick väl sådär. När saker inte fungerar så bra, så galopperar man lite istället. Det gör oss båda på bra humör, sen kan man försöka lite till.

Några få övergångar blev vettigare än medel. Från trav gick vi in i en skritt, istället för att trava → tvärdö → försöka få igång en skritt från noll. Jag kunde inte riktigt lista ut varför vissa blev bättre. Det tog ett par dagar innan jag fick en aning om vad det kunde vara.

Donnas insats kan jag inte klaga på. Hon försökte begripa vad jag menade, och jobbade på (på sitt sätt – inte slösa energi i onödan, men gärna plocka fram energin om matte hittar rätt).

Duktiga Donna!

Nästa dag skulle hon få vila, men det hade hon ju ingen aning om!

Leave a Reply