Vad ska vi lära oss idag? (Vår 2018, dag 76)

Onsdag förmiddag, jämn vecka, vad gör vi då? Jo! Tränar för Kajsa! 😀

Det var fint väder och vi tog framskrittningen i Utomhuset, som är en bra plats att vara i när man ska få fram alerthet. Jag får anstränga mig lite extra för att Donna ska lyssna på mig och inte på allt runtomkring. Det funkade fint, och vi gick in och jag satt upp.

Är vi vakna nu? Ja! 😁

Vi började med att prata lite, som vanligt, och sen fick vi jobba. Det gick lite bättre än vanligt med en del grejer, men andra saker fortsätter vara ett dilemma (som min vänsterhand till exempel).

Skritt. Skritt är en gångart. I min och Donnas värld är det mer av en vilostund. Det är lite jobbigt, för jag vill egentligen att vi ska jobba väl även med skritten. Så det blir nästa projekt (att lägga till allt det andra, förstås).

Kajsa reflekterade över hur lustigt det är med oss – allt detta kämpande för att hålla igång energin, men sen kan vi liksom fatta galopp nästan från vad som helst och hur som helst. Där går det plötsligt lätt att få Donna med på noterna, även om hon sekunden innan går och småsover och fiser, liksom.

Så är det.

Nu ska vi/jag “bara” komma på hur den känslan och reaktionen kan överföras till allt annat vi gör… 😉

På volten i högergalopp krympte voltspåret, påpekade Kajsa. “Hon glider inåt!”, svarade jag, och så fick vi göra halt och diskutera det litegrann. Men … Om jag typ styr istället för att hoppas att Donna vet vart hon ska, då? Jorå – då går det bättre. VEM HADE ANAT DET!? 😝

Fina hesten! 💗

Kajsa tyckte i alla fall att det verkar som om vi har kommit in på ett bättre spår vad det gäller framåtanda överlag. Det är vad jag också känner, så det är ju bra att vi upplever samma sak. 😊

Mmmmmmmat

På kvällen återvände jag till stallet och tog hand om saker, såsom hest, mat och utrustning.

Donna var glad över att slippa ridning på kvällen, det är mycket roligare att ägna sig åt sitt hö. Sådeså.

Leave a Reply