(Mostly) Working Equitation (Vår 2018, dag 65)

Mellan ett par riktiga köldknäppar skulle vi få några mer vårliga dagar. Lördag först – med värmande sol och lite lagom vindstilla och så.

Det är skönt i solen!

Jag tog in Donna, och hjälpte sen till lite med att iordningställa WE-banan i paddocken, eftersom vi skulle vara med och träna sånt senare på eftermiddagen. Vår nya bro är jättefin. Och TUNG SOM FAN. Vi var fyra personer som försökte flytta ut den lite, och kunde knappt lyfta den ur sanden. Puh!

Under någon mellantimme där fixade jag med städning och andra stallsysslor, sen gjorde jag oss klara för träning. Kort uppvärmning inne först, med lite “Vakna, Donna!”, vilket gick bra. Ut till paddocken!

Vi började med lite prat, Johanna presenterade sig, och förklarade vad vi skulle göra. Vi hann inte riktigt prova på alla grejer, till förmån för att försöka göra det vi hann på ett vettigt sätt. Parallellslalom, Grinden, Tre Tunnor, Bron, och … Umm … Ryggning mellan bommar, fast utan någon klocka att ringa i. 😊 (Lansen hann vi inte med.)

Johanna förklarar Grinden för Annette och Honey

Donna och jag klarade vissa saker bra. Andra mindre så. Grinden sket sig. Vi kom fram till stödet, gjorde halt, och sen sa Donna “Ååh! Roliga hestar i hagen!!!”, och så blev det som det blev med det. Vi fick gå igenom utan att blanda in repet i det hela. 😜 Något att träna mer på senare, på egen hand, alltså! 😁

Innan vi startade hade vi lett våra hästar över bron, och vi avslutade med att försöka gå över uppsuttet också. Först gick Honey, sen Charlie, och sist vi. Vi hamnade lite efter, så Donna stannade till och sa “Nää, jag tror inte det?”

Istället för att börja bråka väntade vi på att de andra skulle gå över igen, och tog tätare svans på Honey. Då gick det finfint, och så var vi nöjda. Ännu en grej att träna mer på. 👍

Kort avskrittning i samlad tropp

Det var väldigt roligt, och Donna blev bara piggare och piggare ju längre vi höll på. Härligt. 😍 31 mars är nästa träningstillfälle, och det ser vi fram emot!

Sen påbörjade jag jobbet med att förbereda saker för dressyrtävlingen nästa dag. 😄

Leave a Reply