Dags för dressyr-ish (Höst 2017, dag 53)

Tisdag kväll, och jag var rätt pigg i huvudet trots tråkigt väder. Taggad för dressyrjobb. 😊

Donna var heltossig när vi skulle hämta in hästarna. Först skulle hon jaga hagkompisen. Sen ville hon ha godis och blev kränkt av att jag sa nej, så hon försökte galoppera iväg lite. När hagkompisen kommit ut ur hagen galopperade Donna tillbaka in dit när jag skulle stänga grinden. Sen skulle hon galoppera efter hagkompisen som så smått börjat gå mot stallet. 🙄

Hon kom just ingenstans eftersom jag höll i grimskaftet (och sa “men vafan, nu får du väl ge dig, knäppgök”), men hon fick sin åsikt framförd i alla fall. Det är viktigt för henne. 😝

Hon blev förstås jättenöjd och snäll så snart hon stod i boxen och åt mat. 😊

Vadå “jobba”? Jag sover bra här, tacksåmycketochhejdå.

Vi red lite dressyr i största allmänhet, och jobbade en stund med tiometersvolter i trav i synnerhet. På söndag (15 oktober) är det Pay and Ride som gäller, och vi ska försöka oss på LB:2 ännu en gång.

Vi hade lång bana, och var ensamma, så det var ett finfint tillfälle att träna på ett och annat moment ur programmet. 😊

Donna var glad och blev rätt framåt, men det kändes inte riktigt som om jag var så med som jag borde vara. Mot slutet red vi igenom hela programmet, mest för att kolla att jag kunde vägarna, och det var lite “meh”. Kändes som en 60%-are; dugligt och stabilt men inte särskilt snyggt, och utan ett självklart flyt. 😔

Hmm. Har vi redan jobbat klart? Jag vill jobba mer!

Donna var åtminstone inte missnöjd med passet (sånt märker man), och det är ju faktiskt rätt viktigt. Mycket viktigt, till och med.

Pleh!

… Däremot är hon missnöjd över att jag envisas med sånt där “skritta av”-tjafs. Hon vill in och äta. Faktiskt, tacksåmycketochhejdå.

Leave a Reply