Hopp & skutt (Höst 2017, dag 51)

Söndag, med hoppträning på schemat istället för uteritt. 😊

Vi byggde banan efter given skiss och ojade oss lite över hur sjukt svårt det verkade att hoppa studs med böj. Det tyckte lyckligtvis tränar-Tina också, så hon ändrade så vi hade ett språng emellan. Det kan göra det något svårare att få med hästen i svängarna, men eftersom figuren var byggd i ett hörn trodde hon att det skulle gå, ändå.

Banskiss. Studs på böjt spår ändrades alltså till lite längre avstånd – ett språng emellan varje skutt.
Ritat av Tina Murén

Donna var fin i uppvärmningen – vi körde lite stuket från Eamon Hickey-träningen, och hon blev minsann ganska kvick i responsen på skänkeln, och svarade snällt på förhållningar också.

Det hängde med till hoppningen också. 😊 Jag behövde i princip bara styra, samla upp lite, och släppa på. Vroom, vroom, sa Donna, men utan att bli lång och flack och springig.

Superfin känsla hela vägen. Att hoppa i en böj var förstås skitsvårt, men jag gjorde mitt bästa, och Donna, som ju faktiskt inte alls gillar att riva, ställde upp med resten, så vi tog oss igenom. Allra sista gången blev det till och med Riktigt Bra. 🤗

I vår sista runda, som var rätt lång (se nedan), slutade Donna galoppera två gånger. Hon trodde att vi var klara – det brukar vi ju vara efter sådär många språng. Jag drog nytta av att hon är gammal ridskolehäst, och ropade “galopp!” och så fattade hon igen. Alla sätt är bra utom de dåliga… 😂

Dagens sista runda (för vår del).

Vi avbröt efter den rundan. Det var liksom bra så, och vi var rätt nöjda båda två. Energi fanns kvar, så vi gick ut för avskrittning och meditation.

Uppställning vid pallen inför avskrittning 😴

Visserligen behöver man vara närvarande hela tiden (vad som helst kan hända, helt plötsligt, i skogen), men man hinner fundera lite också. Jag brukar prata högt och resonera med Donna, vilket förstås bara är nonsens, men det funkar… 😜

Skritta av runt Kamrat är störtskönt

Det var helt enkelt en riktigt bra dag, för oss båda.

Nöjd häst efter ett alldeles lagom 90-minuterspass 😊

Leave a Reply