Softorsdag (Höst 2017, dag 29)

Under torsdagen fick Alice och Donna gå i “fel” hage. Onsdag kväll hade Hanna hand om Donna, men jag fick ett sms från Trollemänniskan för hon ville inskola honom med sina nya hagkompisar från vår hage (grannhagen).

Jag hade inga invändningar. Donna och Alice verkar ta det så lugnt ihop, så det skulle knappast vara något problem för dem att vara någon annanstans en dag.

Det var det inte heller. 😊

“Ptjah, vi kan väl chilla i vilken hage som helst.”

Sen red vi ut på en och en halv Kamratrunda, med Alice och Clara som sällskap. Det gillade Donna, och trampade på framåt för fulla muggar!

En liten bit under vägen hade vi en häst från ett grannstall framför oss, och när de avvek åt ett annat håll drabbades Donna av en gnutta tveksamhet (stopp), men det gick över så fort hon förstod att Alice fortfarande hängde med efter henne. 😄

Det värsta med vinterhalvåret (som inte ens har börjat än) är inte dåligt väder utan bristen på dagsljus. 😑

Efter det körde vi tio minuter i manegen, bara för att få lite avslappning och frust i lite soft travarbete, innan vi återvände ut och skrittade av.

Skritta av på stallplanen kan man göra hur mörkt det än är 😊

Det var en ganska kravlös kväll. Jag körde utan sporrar och spö, och Donna tog chansen att inte förstå alltför mycket av vad jag bad om, jobbmässigt. 😉

Klättring i backarna runt stallet är dock alltid nyttigt, så det var verkligen inte tal om bortkastad tid ändå. 👍

Leave a Reply