Hopp och spring = kul! (Höst 2017, dag 19)

Lördag med hoppträning på schemat! Hurra!
😀

Det är så himla roligt att ha fått tillbaka lusten att hoppa. Det är tre år sedan jag lämnade ridskolegruppen med hoppinriktning, för att jag kom på mig själv i början av terminen med att tänka “Synd att vi börjar hoppningen snart, då blir det mindre dressyrarbete”.

Sen började det suga lite i hopptarmen efter halvannat år, och jag var med på en rolig hoppkurs julen 2015. Men jag var fortfarande inte sugen på att hoppa mer kontinuerligt. Därefter kom hästköpet och långsiktigt rehabarbete, så då var det ju helt inaktuellt. Men nu så! 🤗😀

Vi fick banskiss via nätet, och byggde fram. Sen skulle jag fixa i ordning Donna och värma upp, och så vidare. Donna ville inte bli tillfixad, sa hon. Det diskuterade vi såpass länge, så att när själva träningen började, hade jag bara suttit i sadeln i två minuter eller så. Det var rätt lugnt ändå, vi började med uppvärming – serpentinbågar i trav över bommar på medellinjen, där vi skulle “sladda ut” bakdelen i bågarna. Donna var förstås inte imponerad över förslaget att göra sidförande övningar, men vi kämpade så gott vi kunde. Efter det galopperade vi över några bommar på volt, vilket för oss var betydligt lättare i höger varv, eftersom den galoppen är den lite svagare, och mer justerbar. 🙂

Dagens hinderskiss
Ritad av Tina Murén

Sen började vi hoppa. “Oj, vad händer nu?”, sa Donna, och rev första hindret. Efter det vaknade hon och resten av träningen låg bommarna kvar.

Ganska mycket av linjerna involverade att byta galopp, helst över hindren, så det var kul. Det är en bra träning för mig, inte minst, för jag skärper automatiskt kollen på min position och sits då. 👍

Vi hoppade inte högt; men högre än förra lördagen, och högre än vi hoppat på ett och ett halvt år (kanske uppåt 60 cm i alla fall), så det var jätteskoj! Det tyckte Donna också, och blev riktigt taggad, men utan att bli oregerlig. 🙂 Innan alla skulle hoppa den sista “banan” drog vi oss ur och hoppade bara de två diagonalerna istället. Jag fortsätter räkna språng – för att inte ryckas med av glädjen i att hoppa och därmed råka överdriva träningspasset till men för Donnas ben.

När vi hoppat det sista tog vi ett helt varv i ridhuset i lite riktig galopp – vi var ju tvungna att köra ett ärevarv bara för att vi överlevde en träning till! 😀

Båda egentligen sugna på att fortsätta … Men vi får ta det piano 🙂

Precis som veckan innan smet vi ut för att skritta av på hårt underlag. Vi smet ut genom det tomma, släckta ridskolestallet. Donna fick tefatsstora ögon och tyckte det var mycket underligt och mycket roligt. Undrar vad hon “tänker” i såna lägen? Hon bodde ju ändå där inne i nästan sju år.

Jetetrött hest? Närå, det fanns mycket energi kvar i henne. Hon är bara proffs på att vila när hon kan 😃
Avskrittningen inleddes mer som en glad joggingrunda 😀

Vi travade och “fingalopperade” lite längs Kamrat, och skrittade på slutet. Det var en finfin dag, med väldigt litet folk i faggorna. Alla var tydligen i Slottsskogen och tittade på fyrspannen. 🙂

Men det var himla skönt att få duscha kallt efteråt

Rolig, rolig dag, minsann. Donna har också saknat att få hoppa regelbundet, det är tydligt. Hon tog i så hon knakade. Inte för att komma över hindren direkt, de var ju inte för höga, men i galoppen däremellan, och inte minst efter hoppen. Gott om arbetsvilja där! 😀

Blep
BLEP!

Närmaste helgerna är lite dressyriga (tävling respektive Pay and Ride), så då får vi nog avstå hoppträning för att inte ha två tunga dagar på fibersand direkt efter varandra. Vi får se till att peta in något hinder någon vardagskväll istället. Typ så. Helst skulle jag ha ett par hinder på framridningen till dressyren, men det är tyvärr inte comme il faut. 😜

Orolig hungerblick – betforn uppsörplad, och eftermiddagsmaten ska inte serveras än på en kvart! Staaaaackars hest

Så småningom åkte jag hem, via mässan, för att försöka hitta den utställare jag inte fann på torsdagen (det lyckades). Resten av kvällen slappade jag, och höll tummarna för att det inte skulle regna på söndagen. 😀

Leave a Reply