Modellhäst … Typ (Höst 2017, dag 18)

Under fredagen fortsatte EM med dressyrens Grand Prix Special på eftermiddagen. Jag hann kika på någon enstaka ritt på jobbet, och blev lite kär i Dante Weltino, sådär som man blir. Inspiration vet jag inte om jag får direkt – den nivån är så långt från min så det är som en helt annan sport de sysslar med… 😁 Men jo, självklart lite. 😊

På kvällen var det hoppning i EM, med lagfinalen. Vi skulle hoppa på lördag, så mitt mål för kvällen var att rida ett hyfsat lagom dressyrpass, så att vi skulle vara välmotionerade inför träningen.

Under torsdagen gick jag på mässan medan Hanna tog hand om Donna. Jag försökte undvika shoppinghysteri, men hittade såklart ett par grejer som jag bara “måste” ha… Nu skulle jag prova dem på Donna också.

Jag: Okej, Donna. Grimman passar. Och snygg är den. Kan du modella den?
Donna: OM jag kan! Kolla in Tyra Banks bästa elev, liksom! Smize!

Hon ser ut att också tycka att grimman är snygg 😂
Grimma från Ale Ridsport

Jag hade också hittat ett pannband i storlek x-full. Ordentligt blingigt, så det är tänkt lite som tävlingsattiralj. Donnas huvud är stort upptill (och pyttigt nedtill – se bilden med grimman…) och hon har en benstruktur ovanför ögonen som gör att pannband måste sitta väldigt högt upp. Ofta ser hon lite sådär Björn Borg-aktig ut. X-full gjorde det hela lite bättre. 😄

Very bling!
Pannband från MGS Horsewear

Vi började med avsutten promenad till campingen och hem igen.

Ganska bra storlek, i alla fall 😊

På campingen var det för årstiden ovanligt mycket folk och bilar. EM, förstås.

Där fanns just såna mycket trevliga hästlastbilar som vi kollat in på mässan 😋

I manegen sedan, dit Donna inte egentligen alls ville gå, jobbade vi främst med att variera takt och tempo i galopp. Det är väldigt lätt för oss att råka länga formen istället för att öka påskjutet, och då är det lögn i helvete att korta upp oss igen. Det behöver jag, framförallt, bli bättre på. Så länge jag är dålig på det finns det ju inget skäl för Donna att anstränga sig och göra rätt, så är det bara. 😉

Hon ser skeptisk ut, men blev rätt nöjd sen. Galopp är kul. 😊

Vi blev nöjda, och lagom svettiga. Avskrittning på stallplanen räckte för att vi skulle svalna och torka någorlunda, sen gick vi in. Donna fick sitt saltade betfor – som vi kör med efter ridning nu under den här svettiga årstiden – men vägrade blankt att äta den. Hon ville bara ha sitt älskade grovfoder. Helt bakochfram jämfört med en del andra hästar i stallet. 😃 (Men sjukt praktiskt och bra i allmänhet.)

Medan jag putsade utrustning följde jag EM-hoppningens resultat och jublade lite för mig själv i sadelkammaren. 😀

Leave a Reply