Markarbeteshuset (Vår 2017, dag 144)

Fredag kväll. Åskväder. Inte massivt alls, men ändå. Obra uterittsväder.

Turligt nog var planen för kvällen att köra lite markarbete/hopp. Donna måste ju som sagt få tillbaka lite av känslan att det är en normal syssla, så att hon inte blir sådär överdrivet glad när hon ser hinder …

Jag valde Huset igen, tack vare variationsmöjligheterna, men med galoppbommar längs långsidan istället för hinder.

Grönt: bommar
Lila: Sockerbitskryss
Rött: Rättuppstående (50 cm)

Efter söndagen funderade jag på att testa hoppning med (snällt) bett, eftersom Donna tydligen ibland tycker att hack inbjuder till att dra ner huvudet. Sedan dess har jag ändrat mig ändå – hack får fortsätta vara hoppningshuvudlag ett tag. Istället tog jag tillfället i akt att tänka lite mer på att hamna i rätt galopp över (efter) hindren.

Det blev en rätt så kort träning, för allting funkade så bra. Ingen mening med att nöta på det för mycket då. 😊

50 cm är inte skräckinjagande högt 😆

Donna tyckte det var skojigt, men den här gången hade vi inte de stora, öppna ytorna som vi hade senast, så hon gjorde inte samma tjurrusningar efter hindren, utan höll sig någorlunda kommunicerbar. 👍

Nya kompisen. Letade ett bra tag innan jag hittade den hos Horze

Såren ser bra ut, behöver inte smörjas med Hydrogel. Annars är jag glad att jag äntligen fått tag i det – det är det (enda) som rekommenderas att man använder på sår. Jag lär få mer nytta av det. Donna lär knappast sluta skaffa sig nya småskador. 😝

Leave a Reply