Åskvärme och surkärringar (Vår 2017, dag 138)

Fredag. Varm, fuktig luft. Kvavt. Medan Donna åt mat hörde jag åska inte alltför långt borta, och bestämde att vi skulle stanna inne. Visserligen gillar jag åskväder generellt sett, men det är onödigt farligt att sitta på en häst ute i skogen om blixtarna börjar ljunga ovanför.

Donna var fruktansvärt irriterad och retlig att göra i ordning, trots att jag tog henne till skötspiltan. Hästen i boxen bredvid var lika sur hon och gjorde utfall mot gallret emellan mest hela tiden, och själv blev jag trött och arg över det där evinnerliga tjafsandet också, vilket säkert inte gjorde nånting bättre. 😝😒

Mörkt i manegen. Spännande! 🙂

Vi körde ett ganska vanligt dressyrpass, med starkt fokus på övergångar. Det blev rätt bra.

Övergångar, var det ja. 😃
Graf från Equilab

När vi båda var supersvettiga fick det vara nog, och efter lite avskrittning inne fortsatte vi på stallplanen, avsadlade. Vädret var bättre, med en lagom behaglig sommarkvällstemperatur. Donna hörde allehanda osynliga (och ohörbara) spöken, men var inte särskilt bekymrad över det.

Allt var spännande!

Trolle och Christina var också i faggorna, så vi stod och pratade lite medan våra hästar hjälpte till med gräsklippningen på framsidan.

Nåt annat, också spännande.

Så länge Donna hade nosen i gräset fanns åtminstone inga spöken. 😄

Kantklippning runt flaggstång – spännande på ett annat sätt 😊

En ganska härlig, anspråkslös fredagskväll (kanske onödigt varm) blev det ändå. Till slut. 👍

Leave a Reply