Hoppa utan hinder (Vår 2017, dag 136)

I tisdags jobbade Donna ihop med Hanna, och jag hade min första helt lediga dag på 10,5 månader. Kändes konstigt och såååååå skönt. (Jag slappade, handlade mat, och lagade mat – det var allt. Trötter Tina. 😊)

Onsdag kväll, och ridning på schemat igen! På söndag ska vi som sagt vara med på träning med markarbete och små hinder, så jag funderade en del på hur vi kan förbereda oss lite för det. Jag själv har ju inte hoppat (förutom något enstaka skutt) på ungefär ett och ett halvt år, så det är mycket som känns ringrostigt. Donna har hoppat en gnutta mer, men senast lämpade hon ju av Hanna efter ett hinder, så hon är väl inte heller att betrakta som helt “på banan” sådär…

Galoppbommar, kom jag till slut fram till. Jag behöver själv träna på att stå i lätt sits och ändå samtidigt kunna påverka Donnas galopp, och styra, och sånt där grundläggande. Donna behöver väl mest träna på att låta ryttaren göra just det…

Galoppbommar

Det gick rätt hyfsat. Vi kunde få in 5, 6 och 7 galoppsprång mellan bommarna med 21 meter emellan, och vi kunde ta de tre närliggande bommarna utan större svårigheter. Lite trixigt att komma rätt på den första där ibland, men det hade fördelen att Donna fick vara lite snabb i benen för att rätta till sig, vilket hon faktiskt kan behöva träna på.

Så, nu vet jag i alla fall hur långa läder jag ska ha, och har återfått lite känsla för galopptempot och hanteringen av en Donna som helst vill bli lång. (Hon skulle liksom hellre ha försökt ta 21-metersavståndet på fyra språng än sju. Liksom.) 😜

Det blev ett kort pass, jag satt bara till häst i ca 40 minuter, men tyckte inte att vi behövde nöta och tjata när det nu kändes såpass okej som det gjorde. Vi sparar de krafterna till söndan. 😉

Lika bra att passa på att ta en tupplur …

Donna var i alla fall jätteglad mest hela tiden, så det blev förstås jag också. 😁

(Sovbilden är mest ett exempel på hur snabbt och fullständigt hon slappnar av. 😜)

Leave a Reply