Mycket sommar blir det (Vår 2017, dag 124)

Kanonvädret fortsätter. I tisdags bestämde jag att en vanlig kamratrunda följd av galopparbete i ridhuset skulle bli lagom. Ungefär som måndagen, men med vår vanligaste rutinskogsrunda istället, alltså.

Jag fattar bara inte varför man ska ha lera vid öronen. Det är väl nåt hästmode…

Hästsaneringen krävde lite jobb (svettigt och dammigt), men det funkar ändå rätt bra när jag ställer Donna i skötspiltan, vilket jag gör så snart det kan finnas behov av flugsprej. Efter måndagens mycket upprörda häst visste jag ju att behovet fanns…

Nysprejad och klar för uppsittning 🙂

Precis när vi skulle gå kom Grandessa och Marita ut från ridhuset. De skulle skritta av, så vi tog sällskap med dem runt kamrat. Jag tror Donna tyckte det var skönt, särskilt när horder av vrålande ungdomar gick längs vägen, på väg hem från Delsjön. De var inte jetefarliga, men hon blev lite misstänksam.

Rundan gick dock bra, helt utan stopp, och nästan helt utan irritation över insekter också. Friskt tempo och glatt humör hela vägen. ☺

Brölande tonåringar i närheten… Noggrant lyssnande, men inget stopp 👍

I ridhuset gick det också fint. Efter att ha galopperat ett tag, utan sparkar, travade vi av, och lyckades efter lite diskussioner om vem som hade rätt faktiskt göra ett par avsaktningar till skritt utan att falla fram på underhalsen. Donna litar inte riktigt på att man kan sakta av i form och med eftergift utan att explodera (eller vad det nu är hon tror ska hända) så vi får träna, träna, traggla, traggla.

Inomhuset börjar uppskattas mer nu. Inte så mycket flygfän 😆

Efteråt berömde vi varandra och gick ut en kort stund.

Lite senare fick jag ett meddelande från Hanna. Nu är det äntligen på g, Donna ska få hoppa lite bana igen! Jag är mycket glad över detta. 😊

Sådär ja! Hurra! 😃

Leave a Reply