Pinnar, kanske? (Vår 2017, dag 2)

Måndag kväll, lite mindre hjärntrött än vanligt. Inte hade jag någon skojig plan för ridningen för det…

… Så det var väldigt bra att Dino och Carambo skulle jobba med bommar – den grejen bestämde jag att vi gärna ville vara med på! 👍

Knepiga sötnosen...
Knepiga sötnosen…

Donna har ju varit väldigt seg och motsträvig på sistone (med undantag för avslutningen av kadriljen i lördags, tjohooo) och bommar brukar ju plocka fram lite mer framåtanda i henne.

Nope. Travbommarna som låg lite upphöjda i ena änden (varvat) kände jag aldrig ens att vi kunde trava över, för Donna skulle bara ha snubblat rätt igenom. Vi skrittade över dem istället så att hon åtminstone fick lyfta på tassarna. Längs andra långsidan låg galoppbommar som vi bara försökte galoppera över en gång – det funkar liksom inte i slowmotion-galopp.

Hon tog sig efter ett tag, men parkeringsbromsen satt i hela passet.

Efteråt fick hon pyjamas på medan jag började grubbla över hur jag ska kunna bryta hennes snigelbeteende. Det börjar bli kallt, så snart måste broddar på. Sen får vi kanske försöka börja jobba med avsuttna promenader i skogen igen…

Pyjamas - fast det inte är tävling eller kadrilj eller nåt nästa morgon! Vintern är här...
Pyjamas – fast det inte är tävling eller kadrilj eller nåt nästa morgon! Vintern är här…

Förutom den massiva motviljan mot att gå framåt verkar hon må bra. Ett litet skav på nosryggen betyder att vi kör remontträns en period (och enbart grimmor med mjuuukt fluff, tills vidare).

Leave a Reply