TGD-julavslutning (Riddag 54)

Idag var det dags för höstterminens sista tisdagslektioner. Flera grupper red olika slags småtävlingar (inom respektive grupp), och när jag kom till stallet var det strax dags för Emmelie och Donna att gå in på en sådan lektion. Medan de värmde upp mockade jag, sen gick jag till läktaren och filmade deras insats.

Donna ville inte stanna, Donna ville helst galoppera. Om kameran guppar då och då kan det vara för att jag fnissar lite tyst. De såg så glada ut, båda två, även när de t.ex. red rakt på ett hinderstöd, lite lätt, sådär. 😊

[wpvideo gJlmXb7b]

Efter en paus (med halv matranson igen) var det vår tur att rida lektion. Fri framridning, Donna var ganska pigg och ville hellre bli lång och lite springig än samla ihop sig. Jag måste nog bli noggrannare med att kräva bra kommunikation även i övergångarna neråt i gångart. Donna är automatiskt mer framåt (och lite mer framåtdragande, tyvärr) på hackamore.

Sandra frågade sedan vad vi ville göra. Det gjorde oss lite ställda, men till slut blev det “evighetsövning, volter, lösgörande” som fick styra vår sysselsättning. Evighetsbana:

Blått = trav, grönt = skritt
Blått = trav, grönt = skritt

Skänkelvikning från hörnet till x, volt ut mot spåret, rakt fram och sedan en lite mindre volt åt andra hållet, rakt fram och ut till vänster, varpå långsidan skulle ridas hälften med bogen in, andra hälften med tagen bakdel, sedan fyra – fem skrittsteg på bortre kortsida, ny trav och in i skänkelvikningen igen.

Vi klarade oss hyfsat, Donna och jag. Svårast för oss var (som oftast) skänkelvikning undan höger – vår dåliga riktning. Volterna gick bra. Vid ett tillfälle kommenterade Sandra på att jag red med bra följsamhet – jag blev så paff så jag trillade av. Nä, men jag blev förvånad och glad! 😊

“Light-skolorna” och skrittövergångarna var okej. Lite missar, men på rätt väg. Efter ett tag bytte vi långsidan till att vara galopp med bogen in. Det medförde att våra skänkelvikningar blev bättre – mer sprutt i det hela. 😊

Nöjd med sig själv, nöjd över att ha mat
Nöjd med sig själv, nöjd över att ha mat

Vi fick avsluta med att lämna övningen och sedan galoppera runt banan med bogen in längs båda långsidorna. (Höger gick bättre för oss när vi bytte varv.)

Jag hade glömt det jag sa förra onsdagen om att använda andra tyglar, och även idag gled de mig ur händerna en del. Jag var redan “viftig” nog i händerna, och för långa tyglar hjälpte inte direkt. Dessutom lyckades jag tänka fel angående avstånden i övningen och fick antingen stanna för någon annan eller rida i vägen. 😐

Förutom det var jag faktiskt nöjd med både mig och Donna. Vi arbetade noggrant, men utan hets, och det kändes skönt att vi jobbade lite på det här sättet istället för att redan nu börja träna specifika saker för januaris tävling. Lite jul-relaxat. 🎅

Imorgon är det väl julavslutning för onsdagsgruppen, då! 😊

Leave a Reply