Blixtvisit (Stalldag 29)

Idag skulle jag till stallet för att försöka få tag i en film av Donna och mig från i söndags (dressyr-KM). Det visade sig att filmaren är magsjuk idag, stackarn. 😞

Det var ändå inte på något sätt bortkastad tid att åka till stallet. Det är aldrig bortkastad tid, faktiskt. Jag hann först titta på en hopplektion där Donna var med, hann kolla att mina senskydd passar henne (tänker använda dem imorgon), samt hjälpa till med att passa in hennes hackamore med kortare sidstycken.

Såhär ser en häst ut inuti huvudet:

De tunna bentaggarna i nosen går över i brosk.Foto från http://www.equine-dentist-scotland.co.uk
De tunna bentaggarna i nosen går över i brosk.
Foto från www.equine-dentist-scotland.co.uk

Såhär ser ett hackamore ut:

Foto från dressyrsnack.wordpress.com
Foto från dressyrsnack.wordpress.com

Hackamoret fungerar alltså genom att medelst en hävstångseffekt applicera tryck på nosryggen. Fast sitter det för långt ner appliceras trycket istället på de där tunna benutskotten och på brosket i hästens nos. I tisdags tänkte jag lite för mig själv att Donnas hack har börjat ligga lite väl långt ner (läder som används töjer sig ju en del), och igår kände jag att jag absolut tyckte det låg på fel del av nosen. Så jag mailade ridskolan om det, och en av ridlärarna hade också noterat igår att det var i längsta laget, så idag åtgärdades det! 😊👍

Känns lugnare nu.

Donna äter frukost Foto: Emma Björkenfors
Donna äter frukost
Foto: Emma Björkenfors

Innan det tittade jag som sagt på hopp-Donna på lektion. Hon är väldigt, väldigt stabil som hopphäst (på bekvämt låga höjder, i alla fall). Lite loj, men hon vill verkligen inte riva något hinder, och det är ju en praktisk egenskap. 😊

Donna äter lunch
Donna äter lunch

Om Donna var en sån där som ska fota sin mat och lägga upp på fejan skulle hon ha världens tråkigaste fb-konto. (Allmän betraktelse, bara, sådär.)

Lämnade stallet och hann precis över parkeringen innan jag insåg att jag hade en ryggsäck på mig när jag kom dit. Gå tillbaka… Fast det gjorde inget, för det medförde att jag hann prata om mitt favoritämne med Lena och Elisabeth. 😊 (Donna, alltså. Mitt favoritämne, alltså. Om någon har missat det…)

Sötaste lilla döskallen nånsin. 😍
Sötaste lilla döskallen nånsin. 😍

Vädret var överraskande härligt idag också. Jag är glad att jag kom iväg till stallet även om jag inte direkt gjorde något nyttigt där. 😁

Ingen dålig decemberdag! 😎
Ingen dålig decemberdag! 😎

Leave a Reply