HT 2014, kurs 5 (“Inför KM”)

Idag var det kurs inför KM som gällde. Det var tio dagar sedan jag red Donna senast, så det var en välbehövlig träningsrunda.

Så. Stel.

Städar noggrant och koncentrerat utanför sin box. Duktig hest.
Städar noggrant och koncentrerat utanför sin box. Duktig hest.

Vänster sida var som helt låst. Hon var pigg och glad, men det hjälpte knappt. Så illa som ikväll har vi inte ridit på jag vet inte hur länge. Men det är bra – nu vet jag vad som behövs på söndag. Inför första rundan får vi köra enbart lösgörande arbete med mycket sidförande rörelser. Förhoppningsvis lossar det lite och förhoppningsvis sitter det kvar till framridningen för runda två så att vi då kan hitta lite samling, längning och form också. Väldigt glad nu att jag får två starter!

Just nu har jag mest bara ont, särskilt i vänster axel. Försökte undvika att bli för arbetande i vänstertygeln, men det gick inte helt.

Hoppas verkligen att vi kan hitta bättre mjukhet på söndag!

Hon var i alla fall väldigt rar i stallet igen, fast kunde inte riktigt låta mig mocka ifred för att hon var tvungen att nosa igenom mig om och om igen. (Hon försökte lokalisera banangodiset.)

Leave a Reply