HT 2014, lektion 5

Donna, fokuserad på mat
Donna, fokuserad på mat

Dagen började med att jag lyckades få med mig världens tre bästa karlar (sambo, bror och brorson) till stallet, för att brorsonen (2,5 år gammal) skulle få klappa lite på hästar och så. Det tyckte han var roligt men lite läskigt, för de är ju så stora och de luktade på honom och det kittlades. Kul OCH läbbigt. Sen fick jag vänta och vänta på att Donna skulle få en paus mellan lektioner så att jag kunde attackera henne (eller ja, det hon kallar attackera kallar jag att rykta). Fast hon var glad och inte alls grinig över det just igår. Efter att jag fått ägna mig åt lite mer väntan (och ett pass som pallslav åt lektionen före oss) var det dags för mig att rida, på Mango igen. Jag fick fokusera mest på min egen sits, för han blir lätt lite stum i traven eftersom det är jåååbigt att jåååba med bakbenen, och när han blev stum och stötig blev jag hopplöst usel i sitsen. Det tog sig sen efter några bra råd från Linda. Vi fick till några fina volter i traven.

Mango, fokuserad på mat
Mango, fokuserad på mat

Sen fick vi galoppera lite … Nog sagt om den saken. När vi skrittade av hittade vi Mangos allra bästa talang. Nu behöver vi bara hitta en tävlingsform där målet är att ta så få steg som möjligt per minut. Det åskade lite medan vi red i paddocken. Mysigt.

Leave a Reply