HT 2014, lektion 3

Mango värmer upp inför ridningen genom att långsamt och metodiskt klia svansroten mot gallret

Idag blev det Mango på lektionen.

Dessförinnan hade jag turen att faktiskt hinna borsta och greja med Donna så mycket som det behövs. Hon var glad över det, för nu hade jag ju tid att med fingrarna klia bort intorkad svett i sadelgjordsområdet (“Åh, skönt, klia meeer”) istället för att försöka borsta bort det (“MORD PÅ BLANKA DAN!!!”).

Mango är inte lätt att rida tycker jag. Vi körde långsam-metoden för att hitta balans och kunna böja för andra hjälper än tyglarna och så, men det är ändå så knepigt, så knepigt. Huvudövningen var övergångar – halv volt skritt, halv volt trav.

Donnamage, elva dagar efter sommarbetet

Det hade i alla fall fördelen att få honom lite mindre seg, och övergångarna gick hela tiden bättre och bättre, åtminstone när jag kom på att vi under inga villkor skulle göra dem på spåret, utan hålla oss innanför. Annars blev det bara görstark dykning framåt ner i skritt och nån konstig stel paddling igång till trav.

Allt som allt ändå en lärorik lektion och därmed jättebra.

Leave a Reply